no może nie jedyna:)
Każdemu należy się chwila słodkości:)
Składniki:
- 200g wiórków kokosowych
- 200g masła
- 200g cukru
- 125ml wody
- 250g mleka w proszku
- mała paczka migdałów
- 2 płaty wafla
Wodę zagotować, rozpuścić w niej cukier i wystudzić. Dodać 100g wiórków, miękkie masło, mleko w proszku i bardzo drobno pokruszony wafel. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem. Masę odstawić do lodówki by lekko stężała. W tym czasie zalać migdały wrzątkiem, odczekać 15min i obrać je ze skórki. Z masy lepić kulki wielkości znanym nam rafaello i w każdą włożyć migdał. Kulki obtoczyć w wiórkach. Rafaello gotowe:)
Dobrze wiedzieć:
- jeśli z migdałów nie chcą odchodzić skórki można je dłużej potrzymać w wodzie
- rozpuszczając cukier w wodzie trzeba go cały czas mieszać, bo może się łatwo przypalić
Pani Mepetowo! Kuleczki muszą smakować jak niebo w gębie! Pyszna prezentacja ;)
OdpowiedzUsuń